Lunsj og middag

Lunsj og middag

Midt på dagen eller på ettermiddagen/kvelden er det tid for en pause og spise sammen med kolleager, venner eller familie. Måltidet bør gi ca 25-35% av dagens kaloriinntak og være næringsmessig velkomponert.

Tallerkenmodellen

Tallerkenmodellen for vektnedgang er et godt hjelpemiddel å bruke både når du spiser hjemme, tar med mat på jobben, spiser på restaurant eller er på farten. Det innebærer halve tallerkenen med grønnsaker, rotfrukter og frukt, én del ris, pasta, potet, korn eller brød og en like stor del kjøtt, fisk, egg eller belgfrukter. Da får du en god balanse mellom de ulike gruppene som gir et velkomponert måltid. Man har best oversikt over hva man får i seg om man lager maten selv.

Brødskiver

Det fungerer veldig bra å lage en brødskive til lunsj eller middag. Velg gjerne nøkkelhullsmerket brød med mettende pålegg som for eksempel reker, laks, makrell, tunfisk, sild, egg, sylte, nøkkelhullsmerkede kjøttboller, kylling eller kjøtt. Til dette har du grønnsaker eller en salat, gjerne basert på hvitkål med innslag av bønner. Alternativet til salat kan være en frukt som avslutning.

Suppe

En suppe kan være både god, mettende og næringsriktig avhenging av ingredienser og tilbehør. Lag selv eller kjøp ferdig suppe i butikken. Tilsett grønnsaker og rotfrukter og kompletter med en brødskive med pålegg av kjøtt, fisk eller egg, og spis en frukt til dessert.