Modifast-metoden

Modifast-metoden

En strukturert måte å bruke Modifast på

Hvordan du bruker Modifast kommer naturligvis an på din egen situasjon og målsetting. For deg som vil ha en ferdig metode og et skjema å følge, er Modifast-metoden et godt alternativ. Hensikten med den er ikke bare å gi en raskt og effektiv måte å gå ned i vekt på, men også å hjelpe deg å holde vekten etter avsluttet kur.

Modifast-metoden er utformet slik at du innledningsvis erstatter alle matmåltider med 4 måltider Modifast LCD kosterstatning, hvilket gir en rask og motiverende vektnedgang i begynnelsen. Deretter går du gradvis over til å spise vanlig, sunn og velbalansert mat på riktig måte og i en mengde som er tilpasset deg. Den gradvise overgangen gjør at du og kroppen din får tid til å tilpasse dere til dine nye vaner og dermed minimeres risikoen for jojo-effekten.

Fire faser i løpet av seks uker

Modifast-metoden er en modell utviklet av en dietist og pågår i 6 uker. De to første ukene spiser du bare Modifast kosterstatning. Da er det viktig at du drikker rikelige mengder vann, minst 2,5 liter per dag, utover det du får i deg via Modifast-måltidene. Den tredje uken begynner du å kombinere Modifast med vanlige måltider og i ukene etter det går du tilbake til å spise to vanlige måltider. Når du går tilbake til å spise vanlig mat er det viktig å tilpasse mengden slik at du holder vekten og legger grunnlaget med sunn mat.

Om du av en eller annen grunn skulle falle ut vektnedgangsprogrammet må du ikke se på det som en fiasko, for det er fort gjort. Spis kun Modifast neste dag og gå så tilbake til den uke og dag i Modifast-metoden som du tidligere befant deg i.

Skjema for Modifast-metoden

Uke 1-2

De første to ukene spiser du kun Modifast LCD kosterstatning. Du skal spise 4 porsjonsposer Modifast om dagen og du velger selv hvordan du vil fordele dem.

Tenk på at du gjennom det brede utvalget av smaker kan skape variasjon og veksle mellom kalde og varme måltider, og ikke glem å drikke mye vann eller annen kalorifri drikke. Kalorifri drikke kan være kaffe, te, mineralvann, lettsaft eller lettbrus. De sistnevnte bør man være forsiktig med da de kan øke risikoen for tannskader.

Uke 3

Nå begynner du og kombinere Modifast LCD kosterstatning med vanlig mat ved å spise et matmåltid om dagen. Hvilket måltid du gjeninnfører først bestemmer du selv, ut i fra hvilket måltid du har savnet mest eller hva som fungerer best i hverdagen din. Frokosten oppleves av mange som enklest å utforme på en sunn og god måte, og mange starter derfor med den. Det er mange måter å sette sammen velsmakende og sunne frokoster på. Velg gjerne nøkkelhullsmerket brød og pålegg, lettmelk, lett kulturmelk og gjerne frukt og grønt.

Uke 4-6

De siste 3 ukene av Modifast-metoden spiser du for eksempel en vanlig frokost og et annet matmåltid. Et hovedmåltid, lunsj eller middag, og et mellommåltid erstatter du fortsatt med 2 Modifast-måltider. Når du går tilbake til vanlig mat er naturligvis viktig at du spiser sunn og bra mat i riktig mengde slik at du holder den nye vekten din.

Uke 7 –

Modifast-kuren din er nå ferdig og det er mange som synes at den største utfordringen begynner her, nemlig kampen for eventuelt å fortsette å gå litt langsommere ned i vekt og så holde den nye vekten. Tenk på mengde, velg umettet fett av god kvalitet, spis gjerne frukt og grønnsaker, velg fullkornsprodukter, spis mindre søtsaker og se gjerne etter nøkkelhullsmerket når du handler. Finn en mosjonsform du liker og få den til å bli en vane. Finn en god livsstil med bra balanse. Tenk på at man kan spise alt, men ikke alltid. Skulle du kjenne at du har falt ut av dine nye, sunne vaner, går det veldig fint å bytte ut enkeltmåltider med Modifast, for å ta tilbake kontrollen over kaloriinntak og vekt på en enkel og sikker måte.