Definisjoner

Definisjoner

Modifast er et sortiment av produkter for vektnedgang, vektkontroll og velvære. Modifast har eksistert siden 1995 og anbefales av overvektsklinikker og ernæringsfysiologer. Ulike produkter og tilnærminger fungerer bra i ulike situasjoner.

Kosterstatninger

En kosterstatning er en matvare utviklet for å erstatte all mat i en begrenset periode under vekttap eller vektkontroll, uten å frata kroppen de næringsstoffene den trenger. Kosterstatninger delt inn i to grupper, avhengig av kaloriinnholdet.

Low Calorie Diet (LCD)

Modifast tilhører gruppen LCD, Low Calorie Diet, eller noen ganger LED, Low Energy Diet. Denne typen kosterstatning inneholder mellom 800 (3 360kJ) og 1200 kcal (5 040 kJ) per dag, om alle måltider erstattes. Alle Modifast produkter er innholdsmessig likeverdige og kan kombineres etter ønske. Kosterstatning av LCD-typen, med porsjonsposer som gir i overkant av 200 kcal per måltid, kan også brukes til næringsmessig erstatning for enkeltmåltider. Hver pose tilsvarer dermed et komplett måltid.

Very Low Calorie Diet (VLCD)

Det finnes også en type kosterstatning kalt VLCD, Very Low Calorie Diet. En kosterstatning av typen VLCD inneholder mellom 600(2 510kJ) og 800 (3 360 kJ) kcal per dag, hvis du erstatter alle måltider, noe som er svært lavt.

Forordninger og forskrifter

Uansett om et produkt er klassifisert som LCD eller VLCD, er innholdet i alle kosterstatninger nøye regulert for å sikre at kroppen får all den næring den trenger til tross for energiunderskudd. Modifast overholder dermed EU parlaments og rådsorordning (EU) 2017/1798.