Hvordan gå ned i vekt med Modifast

Hvordan gå ned i vekt med Modifast

Når man har bestemt seg for å gå ned i vekt, ønsker man ofte å se raske resultater av innsatsen for å holde motivasjonen oppe. Vanligvis vil de fleste som ønsker å gå ned i vekt endre på sine matvaner. Generelt sier man at dersom man minsker kaloriinntaket med 500 kcal per dag, går man ned 0.5kg i vekt per uke.

Er du overvektig og ønsker å gå ned i vekt raskere kan du velge å erstatte samtlige måltider med Modifast LCD kosterstatninger. LCD gir definisjonsmessig mellom 800 og 1200 kcal per dag. Energiunderskuddet som skapes blir høyere enn når man kun endrer matvaner. Modifasts produkter gir kroppen de næringstoffer den trenger på et lavere kaloriinntak.

Hvor mye man går ned i vekt er individuelt

Hvor mye man vil gå ned i vekt under en LCD-diett er veldig individuelt og påvirkes av flere faktorer. I tillegg til lengden på behandlingen vil f.eks startvekt, alder, kjønn og mengden fysisk aktivitet også ha innvirkning.

I forskningsstudier viser resultatene at du i snitt kan gå ned 1-2 kg per uke med en streng LCD-kur. Ofte går man ned mer i vekt den første uken.

Gå gradvis ned i vekt

Vektnedgangen er ikke konstant under en LCD-kur, selv om man spiser og drikke akkurat det samme hver dag. De første døgnene består en stor del av vektnedgangen av væsketap. Etter hvert som dietten pågår erstattes væsketapet med tap av fett og til en viss grad muskler, mens væskebalansen gjenopprettes noe. I blant kommer man til vektplatåer der man står stille i noen dager før vektnedgangen fortsetter. Dette er et vanlig fenomen men årsakene kan være mange.

  • Kroppen streber etter likevekt. Når man går raskt ned i vekt kan det være sånn at det fettet man mister erstattes med vann fordi fettcellene forsøker å beholde volumet sitt (kroppen streber etter likevekt). Dette ekstra vannet kan man siden miste gradvis, hvilket gjør at vekten går ned og gradvis flater ut.
  • Man beveger seg mindre. Et annet vanlig fenomen er at man blir mer sliten når man spiser mindre, og derfor også beveger seg mindre og saktere i hverdagen. Det gjør at energiforbruket minsker selv om man ikke syns man har endret på noe.
  • Tarminnhold og væskebalanse. Det er også helt naturlig at vekten kan variere en hel del fra dag til dag, ca +/- 1,5kg, grunnet væskebalanse og tarminnhold.
  • Hormoner. Hos kvinner gjør også de hormonelle variasjonene at vekten varierer med et par kilo i løpet av måneden.