Kosterstatninger

Kosterstatninger

Er du en av dem som ønsker å gå ned i vekt og kjenner at du trenger litt ekstra hjelp på veien? Eller er du ofte på farten og har vanskeligheter med å få til gode måltider? Da kan Modifast hjelpe deg å oppnå en sunn livsstil!

Modifast er en kosterstatning av typen Low Calory Diet (LCD) – lavkaloridiett. En kosterstatning er en matvare utviklet for å erstatte all mat i en begrenset periode under vekttap eller vektkontroll, uten å frata kroppen de næringsstoffene den trenger. Modifast kosterstatning inneholder mellom 800 og 1200 kcal per dag. Fire poser Modifast LCD kosterstatninger (uansett variant) gir fullverdig næringsmessig erstatning for all vanlig mat i løpet en dag. Innholdet styres av europeisk regelverk for å garantere at kroppen får den næringen som trengs tross begrenset kaloriiinntak. Som en frisk voksen person med overvekt kan man på egen hånd erstatte all vanlig mat i opp til åtte uker. Lengre perioder skal skje i samråd med helsepersonell. Gravide, ammende og personer med tilstand eller medisinering som kan påvirkes av kostholdet må alltid konsultere helsepersonell først.

Sortiment

Modifast LCD kosterstatning finnes i flere varianter og gode smaker, for å muliggjøre variasjon og valgmuligheter selv under åtte uker med et strengt regime. Du kan velge mellom kalde og varme måltider og blande de ulike produktene slik du vil i løpet av dagen.

Modifast shaker finnes i smakene sjokolade, jordbær, bringebær og kaffe. I tillegg finnes det sjokoladepudding, Potet-og purresuppe og Pasta Bolognese.

Modifast kan kjøpes på www.farmasiet.no

Low Calorie Diet (LCD)

Kosterstatninger delt inn i to grupper, avhengig av kaloriinnholdet. Modifast tilhører gruppen LCD, Low Calorie Diet, eller noen ganger LED, Low Energy Diet. Denne typen kosterstatning inneholder mellom 800 (3 360kJ) og 1200 kcal (5 040 kJ) per dag, om alle måltider erstattes. Alle Modifast produkter er innholdsmessig likeverdige og kan kombineres etter ønske. Kosterstatning av LCD-typen, med porsjonsposer som gir i overkant av 200 kcal per måltid, kan også brukes til næringsmessig erstatning for enkeltmåltider. Hver pose tilsvarer dermed et komplett måltid.

Very Low Calorie Diet (VLCD)

Det finnes også en type kosterstatning kalt VLCD, Very Low Calorie Diet. En kosterstatning av typen VLCD inneholder mellom 600 (2 510kJ) og 800 (3 360 kJ) kcal per dag, hvis du erstatter alle måltider, noe som er svært lavt.