Hold vekten med volummetoden

Hold vekten med volummetoden

Vektnedgang resulterer ofte i at man blir mer sulten. Det er derfor alltid en utfordring å gå ned i vekt og å deretter beholde den nye vekten. Volummetoden er en relativt enkel strategi som jobber med kroppens signaler istedenfor å jobbe mot dem, og den kan derfor være en god langsiktig strategi.

Innen forskningen kalles energimengden per volumenhet for energitetthet. Grønnsaker, frukt og bær er eksempler på matvarer med lav energitetthet, noe som gjør at man kan spise mye av dem. Blant proteinrike matvarer er det hovedsakelig fettinnholdet som avgjør energitettheten. Mye protein og fiber i maten er også mer mettende, noe som gjør det lettere å gå ned i vekt. Bruk derfor mat med lav energitetthet i måltidene dine. Frukt og bær er godt til frokost og som mellommåltid.

Salater og supper passer utmerket som hovedrett eller forrett slik at man spiser mindre av det som er mer energirikt. Tilsett ekstra grønnsaker i gryteretter og andre oppskrifter slik at de blir mindre energirike og metter mer. En grønnsak eller frukt er et godt komplement til en måltidserstatning. Volummetoden tillater deg å spise mer, ikke mindre, hvilket er enkelt og langsiktig.

Enkelt og greit kan man si at mat som tar mye plass i magen, men inneholder lite energi, er bra mat for å holde vekten. Protein og fiber bidrar også til metthetsfølelse, noe som kan bidra til mindre sug etter mat mellom måltidene.