Er karbohydrater negativt for vektnedgangen?

Er karbohydrater negativt for vektnedgangen?

Det som gjør at man går ned i vekt er at man spiser færre kalorier enn man forbruker. Et kaloriunderskudd må tas fra kroppens energilager, dvs fettvev og muskelvev. Disse reduseres også når man går ned i vekt.

Karbohydrater inneholder kalorier men er ikke «farligere for vekten» enn for eksempel fett som også inneholder kalorier. Enkelte matvarer kan oppleves som mer eller mindre mettende (og velsmakende) i forhold til mengden kalorier de inneholder, men det har ikke så mye å gjøre med om de inneholder dominerende mengder karbohydrater eller fett.

De fleste matvarer vi opplever som gode og mindre mettende, for eksempel potetgull, sjokolade og is inneholder en blanding av både fett og karbohydrater. Forskning har derimot vist at dietter der man kutter kraftig ned på karbohydratene (LCHF) gir større vekttap på kort sikt. Dette har ikke noe med karbohydratene i seg selv eller frigjøring av insulin å gjøre, men kommer av at man spiser mindre kalorier på en så restriktiv diett.

Forskning har vist at ulike dietter med samme kaloriinnhold gir samme vektnedgang på sikt, så det er derfor det kostholdet og den livsstilen som passer deg best på lang sikt også er den beste modellen for akkurat deg!

Modifast LCD kontrollerer både inntak av kalorier og karbohydrater i den første delen av dietten slik at du raskt og effektivt går ned i vekt, noe som også har vist seg å gi større vekttap på lang sikt.