Tips for å holde vekten

Tips for å holde vekten

Planlegg unntakene dine! Vi eksponeres for mat og fristelser døgnet rundt og det kan være vanskelig å stå i mot. Man kommer før eller siden til å «sprekke» på dietten, men da er det viktig å planlegge det. Det er stor forskjell mellom ikke planlagte og planlagte unntak. Gjør de planlagte unntakene i passelig mengde og ikke ha dårlig samvittighet for det.

Tenk på dine fremtidige utfordringer

Hva gjør du når alt går bra? Skriv ned det som fungerer godt. Da kan du ta det frem og lese flere ganger for styrke deg selv og holde fast ved det som faktisk fungerer.

Hva skjer ved mindre sprekk? Forsøk å finne ut hva som leder til at du sprekker på dietten slik at du kan unngå det. Ikke minst er det viktig å ha en plan for hvordan du skal komme på rett spor igjen.

Sett deg delmål

Sett deg delmål, juster etter hvert og belønn deg selv underveis! Belønn deg med noe annet enn mat. En god bok, en gåtur, god musikk, blomster m.m.

Tenk langsiktig

Fortsett å tenke langsiktig. Legg til flere nye og sunne vaner. Etabler disse og få dem til å bli vaner som sitter i ryggmargen. Gode vaner som sitter i ryggmargen er ikke slitsomme, det er bare noe man gjør.

Tenk på porsjonsstørrelsen

Etter en stund er det ikke uvanlig at man automatisk øker porsjonsstørrelsene sine igjen. Det kan være vanskelig å gå etter øyemål. Da kan det være bra å allerede fra begynnelsen veie/måle opp passelig mengde mat og ta bilder av måltidene for å ha det som en mal fremover. Et annet godt tips er å bruke mindre tallerkner til måltidene. Det er lettere å ta passelig mengde mat på en liten tallerken.

Fokuser på det som går bra, det er drivkraften fremover!